Radionica bojanja minijatura - Bista Kriegera

06.05.2021., objavio Marko Paunović

Click for enlarged picture

VRIJEME: 22. i 23.5.2021. 10-18h

MJESTO: Zagrebačka zajednica tehničke kulture, Trg žrtava fašizma 14, Zagreb

VODITELJI: Marko Paunović i Ana Polanšćak

SADRŽAJ:
Radionica će se provoditi kroz dva dana (cijeli vikend) i polaznici će bojati bistu Kriegera. Glavni fokus ovih predavanja bit će bojanje kamuflaže, tekstura grubog tekstila, kožnatih tekstura, metala i weatheringa. Time vođeni, voditelji su izabrali prikladnu postapokaliptičnu bistu koju će svi polaznici bojati. U sklopu radionice, bit će korištene akrilne boje.
Predavanja će biti prilagodena tako da će voditelji posvetiti jednako vrijeme svim polaznicima i moći će se prilagoditi svim kategorijama minijaturista (od početnika do malo naprednijih). Radionica će se odvijati na sljedeći način:
Prvo, predavač sjedi za svojim stolom te objašnjava i demonstrira pojedini korak u bojanju minijature/makete na svojem primjerku. Njegov rad se preko kamere i projektora prikazuje na platnu što polaznici slušaju, gledaju, ali i postavljaju pitanja. Potom, polaznici sjedaju za svoje stolove i primjenjuju stečeno znanje. Ana i Marko kruže izmedu polaznika i provjeravaju kako svakom polazniku ide. Na taj način, mogu se prilagoditi svakom polazniku ponaosob.

Radionica će uključivati sljedeće tematske cjeline:
1. Postavljanje biste na bazu
2. Pripremni radovi na bisti te temeljna boja
3. Bojanje tekstila i naknadno kamuflaže
4. Metalni dijelovi i weathering
5. Kožnati remeni i futrole
6. Naočale sa odsjajem

RASPORED PREDAVANJA:
subota 22.5.
10:00-10:30 prijava i uvodna rijec
10:30-13:00 predavanja
13:00-14:00 pauza za ručak
14:00-18:00 predavanja

nedjelja 23.5.
10:00-10:30 prijava
10:30-13:00 predavanja
13:00-14:00 pauza za ručak
14:00-18:00 predavanja

ŠTO TREBA PONIJETI:
Udruga će osigurati sve potrebne materijale i alate, rasvjetu, skalpele, PVA i superljepilo, kistove različite veličine te jedan set boja. Udruga je osigurala po jedan fen za svaka dva polaznika.

PRIJAVE:
Prijave u kojima je navedeno ime, prezime, godište i broj mobitela polaznika, slati na ums.agram@gmail.com. Sudjelovanje: 250kn uključena bista i jedan kist Winson & Newtorn serije 7, te korištenje svih materijala i boja.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE:
Ispravno nošenje maski je obavezno.
Dezinficijens će biti na raspolaganju svima.
Od ove godine koristimo kameru i projekcijsko platno kako bismo pokazali rad predavača svim polaznicima bez potrebe da se oni okupljaju oko predavača što omogućava socijalnu distancu.
Svaki polaznik imat će svoj stol koji ce biti razmaknuti propisanim razmakom.

U slučaju pooštravanja mjera: Radionica će se odgoditi za rujan.