Naši prijatelji i sponzori

Bez potpore naših prijatelja suradnika i donatora, naša udruga i događanja koja organiziramo ne bi bili kvalitetni kao što jesu danas. Na ovim se stranicama možete upoznati i saznati nešto više o tvrtkama, udrugama i klubovima koji nas podržavaju i/ili imaju slične interese kao i mi. Također, možete saznati i kakve sve pogodnosti imate kod pojedinih tvrtki kao naš član!

Click for enlarged picture

Click for enlarged picture

Click for enlarged picture

Click for enlarged picture

Click for enlarged picture

Sponzori

Art Zumbur

Art Zumbur d.o.o. - slikarski pribor, boje, kistovi, platna, papiri, Winsor & Newton. Velikodušni sponzor Agramovog natjecanja u bojanju minijatura "Black Queen".

Artefakt

Umjetnička organizacija Artefakt je osnovana 2015 u Zagrebu. Organizacija su koja je usmjerena na konceptualni razvoj likova i kreatura poput minijatura za sakupljanje ili za industriju zabave. Bave se digitalnim modeliranjem, 3D printanjem i tradicionalnim kiparstvom.

Avatars of War

Proizvođač figura za The 9th Age

Back 2 Basics

Dana 11.12.2021. Back to Basics postaje službeni zaštitni znak tvrtke Miniatures d.o.o. Počeli su s prvim radionicama u osnovnim i srednjim školama u Sloveniji. Broj krugova se s godinama povećava. U prosjeku, više od 100 djece redovito pohađa školu jednom tjedno.

Battlefield Berlin

Pored online dućana, ako ste u Berlinu, posjetite Battlefield Berlin i odigrajte koju partiju vaše omiljene stolne strateške igre!

Battlefield Berlin

Gneisenaustr. 43

10961 Berlin

Tel: 00493045088708

Radno vrijeme: 

Pon, Sri, Pet: 10-19

Ut i Čet: 10-20

Sub: 10-18

Broken Toad

BrokenToad vjeruje da je moguće izraditi hobističke proizvode vrhunske kvalitete po pristupačnim cijenama.  Minijature, kistovi, pribor za održavanje kistova i slično, samo su dio BrokenToad asortimana.

Carta Magica

Carta Magica je jedini dućan u Hrvatskoj gdje se mogu naći figurice s kojima se igraju aktualne igre u Agramu. Članovi Agrama imaju popust od 10% na sve artikle u proizvodnji kompanije Games Workshop!

Cartoon Miniatures

Cartoon Miniatures je mali tim predan stvaranju predivnih minijatura. Njihov je cilj proizvodnja visoko kvalitetnih i interesantnih minijatura za hobiste i farbače.

Cherry Tree Fantasy & Beer Pub

Fantasy&Beer Pub za ljubitelje piva, whiskeya, dobrih rakija, dobre kave i još boljih cocktaila, za sve koji vole rock, country, punk i ska, za sve koji vole fantasy i SF, za ljubitelje filma i književnosti. Uživajte uz najbolju toplu čokoladu u gradu!

Crecy Models

Modeli u katalogu crecymodels su kompleti za montažu koji se sastavljaju i oslikavaju za odraslu publiku. Moguće je oslikavanje modela, u ovom slučaju cijena će varirati od odabrane vrste slike, također je moguće imati modele kako u slučaju figura tako i u slučaju dinosaura s prilagođenim livrejima. Njihovi modeli izrađeni su od bijelog metala (figurice) i smole (dinosauri). Na cijenu modela dodati trošak dostave koji će varirati od težine i odredišta.

Cro-hobby

2012. godine u sastavu društva Alpina d.o.o. sa sjedištem u Čakovcu započela je sa radom podružnica društva Cro-hobby specijalizirana za prodaju maketa i maketarskog pribora. Članovi udruge UMS "Agram" imaju pravo na 10% popusta prilikom svake kupovine.

Crom

Crom d.o.o. - profesionalni ručni strojevi i ostali alati. Dugugodišnji prijatelj tvrtka naše udruge i zastupnik poznatih "Proxxon" alata, od kojih se neki nalaze i u našoj radionici! Članovi Agrama imaju 30% popust prilikom kupnje u Cromu.

Customeeple

Proizvođači dodatnih dijelova poput markera ili countera za razne stolne strateške igre poput Infinity ili Malifaux.

Daniele Found Miniatures

Ja sam Daniele. Ja sam kipar. Kiparim minijature za strast i pronalazim način da izrazim svoju osobnu umjetnost. Kroz njih ispuštam svoje ideje i svoju maštu. Sve minijature su ograničene i numerirane, pazeći na svaki detalj cijelog procesa stvaranja. Nadam se da će ljubav i strast koju koristim za stvaranje svakog pojedinog djela biti izvor zabave i sreće za vas. :-) Moja umjetnička stranica posvećena je svim ljudima koji vole svijet minijatura, i smatraju ih čistom umjetnošću kakva jest. Sretno bojanje i kiparstvo.

Diorama Presepe

Talijanski proizvođač raslinja i bilja za minijature i diorame.

DIY Connect

Hrvatska tvrtka koja se bavi 3D printanjem, silikonskim kalupima, lijevanjem u rezinu, elektronikom i svime vezanim za "Uradi sam".

Ebenezer's Emporium

Specijalizirana tvrtka za izradu igračih rekvizita za stolne strateške igre. Od igraćih karata do terena, stvaraju sve što igrači stolnih strateških igara trebaju da povećaju svoje igračko iskustvo. 

Escenorama

Od 2007. godine Escenorama proizvodi vrhunske setove terena, baza i ostale bits-e za vaše baze. Svi proizvodi su napravljeni od rezina i zahtjevaju sastavljanje i bojanje.

Fallout Hobbies

Fallout Hobbies proizvodi vrhunske naljepnice koristeći napredne tiskarske procese koje nijedna druga maketarska firma ne koristi. Ali to je samo početak. Kroz sljedećih nekoliko godina, u planu je širenje i na druge proizvode poput stiliziranih terena za stolne strateške igre kao i elektroničkih setova.

Figone

Figone je brend kojeg je osmislio Jeremie Bonamont Teboul. Proizvodi minijature i biste u raznim sci-fi, fantastičnim i povijesnim setinzima. Sve figure su minijature visoke kvalitete za kolektore, kipare i minijaturiste. Također izdaju i knjige i udžbenike o bojanju i skulpturiranju minijatura.

Figure Painter Magazine

Figure Painter Magazine je novi nezavisni časopis posvećen modeliranju, bojanju, sakupljanju i igranju sa minijaturama svih žanrova.

Gamer's Grass

Gamer's Grass je tvrtka koja proizvodi široki asortiman busenja trave za modelare i maketare, u više boja i veličina.

Gardens of Hecate

Gardens of Hecate je zagrebački obrt koji se bavi izradom i bojanjem minijatura i maketa za stolne strateške igre, društvene igre i RPG.

Green Stuff World

Materijali za maketarstvo, specijalni alati i drugi za skulptere i steampunk entuzijaste kojii prije svega vole kreativnost! 

GreyMountain Reviews

Ovaj blog pruža uslugu kritike dostupnih minijatura i srodnih proizvoda koja je iskrena i konstruktivna koliko kupci i proizvođači zaslužuju. Bez iskrenosti kupac može imati prevelika očekivanja za proizvod, a proizvođač ne može rasti i poboljšavati se. Njihova Facebook stranica će se ažurirati kad se stvori novi sadržaj, pa ju slijedite. Međutim, oni neće koristiti minijature bez prava intelektualnog vlasništva. Korištenje tuđeg rada za stvaranje nečega u komercijalne svrhe nešto je s čime se ne slažu jer bi svi ljudi koji sudjeluju u stvaranju i prodaji minijature na neki način trebali imati koristi, a bez konceptualne umjetnosti i ideja mnoge minijature ne bi postojale.

Hangar 18 Miniatures

Hangar 18 Miniatures je online trgovina visokokvalitetnih materijala za modeliranje i maketarstvo te pribora za bojanje minijatura.

Hostel Bureau Zagreb

Novouređen, moderno dizajniran, full service hostel otvoren 0-24, omogućit će vam da se opustite i odmorite u svakom smislu. Tuširajte se, surfajte internetom, koristite kuhinju, naručite doručak, uživajte u šalici kave na balkonu ili u našem baru, upoznajte nove prijatelje iz cijelog svijeta i istovremeno uštedite nešto novca, cijene su stvarno fer! Hostel je smješten u samom središtu maštovitog i razigranog Zagreba, nekoliko minuta od Trga bana J.Jelačića, u tihom i mirnom dvorištu izoliranom od prometne buke. Doživite Zagreb uz Bureau hostel, jedinom uredu u kojem ne morate raditi :)

Infamy Miniatures

Infamy Miniatures je nova tvrtka koja proizvodi visokokvalitetne 32mm figure iz rezina. Od koncepta do skulptura, od lijevanja do bojanja, neki od najboljih umjetnika i majstora čine Infamy minijature jedima od najboljih na tržištu. Pored minijatura, Infamy Miniatures razvija svijet Infamy-a i skirmish igru smještenu u nj. Alongside the miniatures, Infamy Miniatures are developing the world of Infamy and a skirmish game set within it. Oportunistički kavgadžije i gangsteri, kriminalci i nepoželjnici se bore za prevlast u steampunk alternativnom Londonu čiji dio možete postati i vi.

Initiative Magazine

Initiative Magazine je novi digitalni časopis koji se bavi tematikom društvenih igara, RPG-ova i stolnih strateških igara te minijatura koje idu uz njih!

JustPine Terrain

JustPine terrain je nastao idejom grupe prijatelja koji su htjeli svoje igre dignuti na višu razinu. 2018. godine počinju s printanjem terena koje koriste za svoje stolne igre. 2019. godine kreću u realizaciju ideje postavljanja novog standarda u tabletop svijetu.

Kabuki Models

Kabuki Models je multinacionalna tvrtka koja proizvodi minijature visoke kvalitete te modele za kolekcionare stolnih strateških igara.

Kerr & King

Proizvođač rezinskih terena i baza primarno za 15mm scale igre poput Flames of War.

Kromlech

Kromlech je tvrtka iz Poljske koja se bavi proizvodnjom minijatura, dijelova i ostalih proizvoda za igrače i sakupljače minijatura. 

Leo Modeli

Poduzeće Leo modeli d.o.o. osnovano je 2003. godine. Prije toga proizvodnja modela odvijala se u sklopudrugog poduzeća koje je osnovano 1993. Sjedište poduzeća Leo modeli d.o.o. je u Čakovcu gdje imamo vlastiti poslovni prostor. Možemo reći da smo u proizvodnji i prodaji modela, te modelarske opreme bili i ostali prvi u Hrvatskoj. Dakle, imamo dugu tradiciju u proizvodnji i prodaji modela , te modelarske opreme. U tih deset godina stečeno je veliko iskustvo u proizvodnji, a kvalitetu modela mogu potvrditi brojni zadovoljni kupci u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji. Ozbiljnost kojom pristupamo ovom poslu može potvrditi podatak da smo već u startu uložili velika financijska sredstva u nabavku alata i opreme kao što je CNC mašina, profesionalni software za njeno programiranje, te alat za rezanje folije. Isto tako već deset godina zastupamo u Hrvatskoj poduzeće Graupner koji je najveći svjetski proizvođač modela i modelarske opreme. Želimo da i u buduće razvijamo modelarstvo u Hrvatskoj i sudjelujemo u tehničkom opismenjivanju.

Lumos Hobby & Art

Posjetite nas u našim trgovinama u gdje na jednom mjestu možete pronaći sve materijale potrebne za vaše kreativne trenutke kao i ideje za kreativno stvaranje i stručno osoblje koje je spremno pomoći savjetom i iskustvom u svakom trenutku.

U ponudi imamo i kreativne radionice koje uz dobru atmosferu odlikuje i visoka profesionalnost i stručnost što i dokazuje već šest godina kontinuiranog rada.

Naše trgovine: 

ZAGREB: Petrinjska 31/1  Tel: 01/4921 416 ili fax: 01/4921 417

ZADAR:  Fra Šimuna Klimantovića 1 (ulaz iz Kovačke), tel/fax: 023/311 296,

RIJEKA: Strossmayerova 13a (kod sušačkog nebodera), tel: 051/372-058

Magic Omens

Magic Omens je dućan specijaliziran za TCG igre, Boardgameove, Tabletop igre i dodatke. Osnovali su ga dugogodišnji igrači i geekovi s namjerom da svima približe magičan svijet igara s ekipom i zabave. Znajući što je ljudima bitno, trude se svima osigurati najbolje cijene, veliku ponudu proizvoda i odličnu uslugu. Članovi Agrama imaju 10% popusta na Games Workshop asortiman, i 5% popusta na sve ostale proizvode u ponudi.

Posjetite ih na adresi: Ilica 387A, 10000 Zagreb, Hrvatska

Zapratite ih na njihovim Facebook i Instagram stranicama za novosti i dodatne popuste.

Kontakt za Magic Omens: e-mail: contact@magicomens.com mob: +385 91 982 0250 Whatsapp: +385 91 982 0250

Martin Welberg Scenic Studios

Proizvođač vrhunskog raslinja i bilja za minijaturiste i maketare.

MDP Model Display Products

Model Display Products je online dućan u kojem osim njihove vlastite serije proizvoda (baze i plintovi) možete kupiti i sljedeće:

  • Minijature & biste
  • Alate za modeliranje
  • Dodatke (bitse) za modeliranje
  • Baze za figure & plintove

Michael Kontraros Collectibles

Tvrtka koja proizvodi i prodaje minijature vrhunske kvalitete u velikom broju mjerila. Michael Kontraros Collectibles također održava i Master Class radionice bojanja minijatura, ali i skulpturiranja.

Micro Art Studio

Studio iz Poljske poznat po svojim odličnim bazama za minijature i kvalitetnim bojanjem po narudžbi. Posjetite njihovu stranicu za više detalja. Oni su jedni od sponzora našeg zimskog turnira Agram Arena.

Miniatures d.o.o.

Prvi počeci web stranice započeli su 2005. godine, kada je Dejan Murko započeo svoju poduzetničku karijeru u okolici Ljubljane i prodavao plastične modele putem internetskih foruma. 2008. godine Tadej Began preuzima internetsku trgovinu. 2010. godine trgovina se seli u Celje, kada je preuzimaju Žiga Selčan i Matjaž Selič. 2012. godine internet trgovina postaje dio Miniatures d.o.o. Tvrtka od svog osnutka nastoji okupljati srodne hobije i interesne skupine u području promicanja kreativnosti i tehničke kulture.

MORH

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Mr Black Publications

Mr Black Publications je nova tvrtka koja se bavi objavama serijala knjiga i časopisa o skulpturiranju, bojanju i modeliranju minijatura te izradi diorama.

Mr Lee's Minis

Tvrtka koja se bavi izradom minijatura. Okuplja velik broj umjetnika koji zajedno donose nove i uzbudljive minijature i biste. Platforma su koja omogućava umjetnicima da se koncentriraju na ono što rade najbolje: skulpturiranje, bojanje, konceptualne radove; dok se tim administratora bavi proizvodnjom, pakiranjem, marketingom i ostalim svakodnevnim aktivnostima.

Nordlys Miniatures

Nordlys Miniatures je mala skandinavski proizvođač minijatura koja proizvodi minijature visoke kvalitete za slikare, modelare i kolekcionare. Njihov opći cilj je isporučiti statue i inspirativno obojane minijature koje vam daju mogućnosti i koje su zabavne za bojati. I također vas inspiriraju i pozivaju da stvorite vlastitu verziju i priču.

Phlegyas Art

Vjerojatno ćete htjeti znati zašto smo odabrali ime Phlegyas za ovaj projekt. Phlegyas je akter u grčkoj mitologiji, splavar koji prevozi duše, onaj koji prevozi aktere na drugu stranu rijeke Stiks. Poput Phlegyasa, mi također prevozimo aktere u novu i drugačiju dimenziju, u izmišljenu stvarnost,  u novi svijet. Nadamo se da ćete se i vi zaljubiti u priče naših aktera isto kao što smo i mi dok smo ih stvarali sa velikim žarom i ljubavlju.

Prvi dojam

Prvi dojam je agencija za web i grafički dizajn iz Zagreba, koja nudi mnoštvo usluga za male, srednje i velike poduzetnike i obrtnike. Primarna djelatnost agencije je izrada web stranica po najvišim standardima. Pretvaraju ideje klijenata u prekrasne stranice s izvanrednim korisničkim iskustvom. Osim izrade web stranica, nude i usluge izrade letaka, plakata, posjetnica i ostalih grafičkih proizvoda.
 

PUZ

Policijska Uprava Zagrebačka

Savage Forged Minis

SavageForgedMinis je stranica gdje možete pronaći osobne radove i skulpture koje je Dennis Zarnowski izradio za svoju seriju minijatura i kupaca.
Možete kupovati u on-line dućanu gdje možete nabaviti biste i minijature iz SavageForgedMinis kolekcije.

Scale 75

Sanjajte o povijesti i probudite se uz Scale 75

Scibor Miniatures

Scibor Monstrous Miniatures proizvode minijature i baze za razne stolne strateške igre, RPG-ove, ali i kolekcionare.

Scientificmodels

Scientificmodels je mala talijanska tvrtka koja proizvodi i prodaje minijature znanstvene tematike. Pružaju usluge muzejima, 3D printanja i više.

Secret Weapon Miniatures

Secret Weapon Miniatures proizvodi visoko kvalitetne tlačne odljevke rezinskih baza za minijature za stolne strateške igre kao i cijelu paletu pigmenata za weathering  kao i wash-eva, dijelova za konverzije, setova za scene i tzv. photo etched brass setove. 

Bacite pogled i na Secret Weapon blog ili pak Facebook.

Shieldwolf Miniatures

Shieldwolf Miniatures je najveći proizvođač 28mm minijatura u jugoistočnoj Europi. Specijalizirani su za fantasy minijature.

Systema Gaming Scenery

Systema Gaming Scenery je nova tvrtka iz Slovenije koja radi terene za stolne strateške igre laserskim rezanjem iz MDF-a . Specijalizirani su za 28 mm Sci-Fi terene, ali planiraju i proširenje u druga mjerila i teme. Njihov cilj je da pruže Vama, igračima, lijepe, pristupačne modularne terene koji se lagano sastavljaju tako da možete u potpunosti uživati u igrama na predivnim stolovima uz vaše figure.

Tabletop World

Prostorne makete vrhunske kvalitete. Proizvedeno u Hrvatskoj!

Terrible Kids Stuff

Terrible Kids Stuff je amaterski projket izrade minijatura. Naše minijature se prodaju ekskluzivno u našem online dućanu i tijekom evenata na kojima prisustvujemo.

Triglav Model

Triglav Model je slovenska tvrtka koja proizvodi rezinske makete i minijature jugoslavenske vojne industrije.

Uschi Van Der Rosten

Izrada proizvoda koji omogućavaju našim kupcima da svladaju izazove u maketarstvu na brzi, jednostavan i što profesionalniji način. Uschijevi proizvodi su bazirani na iskustvu Alexandra Glassa, nagrađivanog maketara. Uschi nikad ne izdaje proizvod koji ne zadovoljava najviše natjecateljske standarde. 

Wamp

Najprijateljskiji raspoložena zajednica za bojanje minijatura s prikladnim online dućanom sa svime što vam može zatrebati vezano za bojanje i konvertiranje.

Wolf Design

Wolf Design j.d.o.o. je tvrtka osnovana u Zagrebu 2014. godine s primarnim ciljem projektiranja i proizvodnje drvenih i plastičnih modela, prvenstveno za tabletop igre, aviomodela te drvene galanterije (vizitki, oznaka za knjige, itd.).

Zealot Miniatures

Fantastični i Znanstveno-fantastični asortiman minijatura i pribora za baziranje. Zealot Miniatures nudi i dizajn, skulpuriranje, 3D printanje, lasersko rezanje i graviranje kao i ljevanje u rezinu. 

Zlatarnica "Uspinjača"

Tradicija izrade zlatnog nakita obitelji Jelinek stara je preko 65 godina, a novootvorena zlatarnica "Uspinjača" vlasništvo je člana treće generacije Gorana Jelineka, koji vrlo rano pokazuje interes prema umjetnosti, te nakon završene srednje škole za Primjenjenu umjetnost nastavlja školovanje u obiteljskom obrtu.

U svojoj radionici bavi se izradom unikatnih predmeta sa dragim kamenjem, restauracijom starog nakita, a vrlo često sa svojim klijentima dijeli ideje i ručno radi nakit prema njihovim zamislima.

Predmeti su puni detalja koji su izrađeni s posebnom pažnjom, a osim predmeta modernog dizajna, u njegovom radu nalazimo i nakit koji svojim bezvremenskim dizajnom postaje dragi dio obiteljskog nasljeđa koji je uvijek u modi.

ZZTK

Zagrebačka zajednica tehničke kulture.

Prijatelji

HUVM

Click for enlarged picture

Maketarski hobi spojio je dva osnivača udruge sa željom i voljom da okupe veći broj istomišljenika, u svrhu tehničke edukacije, proučavanja vojno-povijesnih tematika i usavršavanja maketarskih znanja i vještina, te je u tu svrhu u rujnu 2004. godine osnovana Hrvatska udruga vojnih minijaturista.

Klub Titan Atlas Osijek

Click for enlarged picture

Klub Titan Atlas je grupa ljudi posvećena znanstveno fantastičnoj i fantazijskoj literaturi i umjetnosti te igrama. Osnovana je s ciljem edukacije i promicanja znanstveno fantastične i fantazijske kulture u Osijeku i Hrvatskoj.

Klub Zmaj

Click for enlarged picture

(Beograd) klub ljubitelja epske fantastike i društvenih igara.

Panonnia Minor

Click for enlarged picture

(Slavonski Brod) Klub minijaturista i maketara.

Red Srebrnog Zmaja

Click for enlarged picture

Zagrebačka udruga koja se bavi promicanjem viteštva, srednjovjekovne kulture, starih običaja i vjerovanja te svijeta fantazije.

Star Forge

Click for enlarged picture

Warhammer društvo Slovenije.

Topor

Click for enlarged picture

(Samobor) Udruga ljubitelja fantastike i stolnih strateških igara

Valhala

Click for enlarged picture

(Novi sad) Udruženje ljubitelja društvenih igara.