Dark Angels protiv T'au Battlereport

Na dan 22.04.2022. Borna Pleše (Space Marines) i Kristijan Kliska (Tau Empire) zaigrali su igru GW - Warhammer 40.000. Kako je birka protekla, pročitajte u nastavku!

Uvodna riječ; Borna Pleše

Dana 27.4.2022 u UMS Agramu odigrao se meč između Dark Angela pod mojim vodstvom kao chapter-mastera i T'au sept commandera Kristijana Kliske.
Igrao se game od 1000 bodova, ime misije RANSACK.

Dok se obje strane pokusavaju ukopati u dosta dobro zasticene prepreke koje ih vode do markera koji je u sredini samog terena. Glavni cilj ove misije je bilo drzanje zadataka koji se nalaze na terenu. T'au su imali i svoje sekundarne ciljeve koji su bili svima dobro poznati SLAY THE WARLORD. To je u ovom slucaju bio dobro oklopljeni Captain. Drugi cilje bio je jedan od novijih iz codexa u kategoriji BATTLEFIELD SUPREMACY koji donosi bodove ako izabere se Mont'ka taktička filozofija na početku bitke, a u rundama 1,2 i 3 ce donijeti 4 boda ako se drzi veći dio terena. Isto vrijedi ako se odabere Kauyon. Zadnji cilj za T'au je bio NO MERCY,NO RESPITE koji isto po odabiru domene Mont'ka ili Kauyon donosi 1 victory point za 1 ili više uništenih jedinica ili 3 za tri ili više uništenih jedinica.

Dark Angel marinci su odabrali sekundarni cilj STUBBORN DEFIANCE, koji donosi bodove za držanje pojedinog markera, a logično je da sam odabrao onaj koji mi je bio najbliži. Drugi ciljevi su bili RAISE THE BANNERS HIGH, koji donosi bodove za dodatno osiguravanje markera te ATTRITION, koji nagrađuje igrača ako tijekom jedne runde eliminira više jedinica protivnika no što izgubi. Vojska marinaca bila je sastavljena od Captaina s relic mačem i štitom koji je predvodio petoricu Bladeguard Veterana, ekipe Intercessora, Eliminatora snajperista, Eradicatora koji su namijenjeni kao protuoklopni specijalisti te Invictor Battlesuita naoružanim autocannonom. Za brzinu su se pobrinule dvije ekipe motorista: outrideri i “klasični“ bikeri obojani u prepoznatljivo crnu Ravenwing shemu.

Uvodna riječ; Kristijan Kliska

T'au vojska je od T'au sept  frakcije koja je bila pod vodstvom T'au commandera u crissis suitu s pomoćnim zapovjednikom Cadre Fireblade. Pošto je bila battalion postava, bila su i tri pjesadijčka odabira koji su se sačinjavali od Strike tima; jedan sa pulse carbinama, jedni sa Pulse rifle i jednog Breacher tima koji se nalazio unutar Devilfish transporta s podrskom firesight marksmana kojega prate sniper dronovi, Broadside battlesuit i Riptide battlesuit.
 

Krug 1

Borna Pleše

Nakon predstavljanja vojske, biranja strana i podstavljanja vojski bilo je vrijeme da se počnem kao prvi koji igra. Prije bilo koje faze outrideri specifičnije iskorištavaju strategem koji im daje  mogućnost kretanja prije početka runde. To ih je dovelo puno bliže Broadside battlesuita. Potom sam odlučio sve ispaliti na velikog Riptidea, prvo od strane Eradicatora, zatim od Invictor Battlesuita kojeg zovem "baby carrier". Nakon udaranja po Riptideu,spušten je battlesuitov oklop na 7 rana sa njegovih orginalnih 14. Na začelju, intercessori drže svoj “kučni“ marker i osiguravaju priljev bodova u narednim rundama bitke.

Click for enlarged picture

Outrideri koje su već bili na drugoj strani stola su odlučili napasti Broadside battlesuit-u, pokvariti dan i ne dati mu da puca. Ipak, nakon sve paljbe koja nije imala efekta odlučili su se zabiti u njega i malo ga nalupati. Uspješno su mu skinuli pola zivota, ali preživio je lavinu kocaka. Bladeguard ekipa se odlučila pribliziti sredini bojišta što im je omogućilo da osiguranju centar, a drugi motoristi su odlučili malo napucati fire warriore i reći "dobar dan, mi došli“.

Click for enlarged picture

Kristijan Kliska

Nakon dobro odigrane igre sa Bornine strane, nisam imao baš previše odabira nego lagano skupiti svoje jedinice, pomaknuti ih u zaklone i povući Broadsidea da Riptide moze opaliti po outriderima koji im idu na bok. Unatoč tome što su na otvorenom, zbog rana koje je nanio Borna. Napad nije bio preuspješan i samo jedan biker je pao. Uz puno pucnjave i napada, skoro ništa nije bilo uspješno.

Click for enlarged picture

Krug 2

Borna Pleše

Idem s napadom agresivnije i u ovoj rundi Dark Angeli napreduju još jače. Odlučujem se napokon riješiti Broadside i napadam ga opet. Ovaj put pri ostecivanju i završnom udarcu Broadside odlučuje stisnuti jedan mali crveni gumbić i dići se u zrak te odnijeti outridere sa sobom. Ista stvar se dogodila kada sam odlučio otvoriti transport Devilfish i to sa ničim drugim do otvaračima za konzerve zvanima Bladeguard Veterans. Veterani su dobili podosta rana i par ih je palo od eksplozije, ali ovu rundu Kristijanu pucanje bolje polazi za rukom. 

Kristijan Kliska

Uspjevam počistiti malo neprijateljskih Dark Angela, ali gube tlo pod nogama i marinci napreduju bez stajanja.

Click for enlarged picture

Click for enlarged picture

Krug 3

Borna Pleše

Uz veliko napredovanje do sada odlučujem se dokrajčiti to malo što je ostalo od T'au. Bikeri koji su napredovali prema cilju sa T'au strane sada od svih eksplozija, njihov vođa na nagovor gledatelja odlučuje ispaliti plasma pištolj u overchargeu prema Riptideu. Uz dvije jedinice, to pretvara jadnog motorista u prah. Zacrnjen, poprilično oslabljeni, ali ljuti Bladeguardovi okreću na T'au i odlučuju ih dokrajčiti za sva vremena. Nakon dosta pucanja i zatim mahanja mača naposlijetku u tome uspijevaju. 

Kristijan Kliska

Oslabljeni T'au s gotovo ničime na terenu, povlače se nazad, čekajući sljedeću priliku za borbu.

Click for enlarged picture

Click for enlarged picture

Najnoviji članci

 • Bušenje cijevi na oružjima Warhammer 40000 minijatura
       array(2) {
   ["Article"]=>
   array(10) {
    ["id"]=>
    string(3) "264"
    ["member_id"]=>
    string(2) "46"
    ["title_eng"]=>
    string(37) "Drilling the guns on Wh40k miniatures"
    ["title_hrv"]=>
    string(55) "Bušenje cijevi na oružjima Warhammer 40000 minijatura"
    ["mask_eng"]=>
    string(37) "drilling_the_guns_on_wh40k_miniatures"
    ["mask_hrv"]=>
    string(53) "busenje_cijevi_na_oruzjima_warhammer_40000_minijatura"
    ["content_eng"]=>
    string(1732) "

  In today's article I will bring you closer to my way of drilling guns on Warhammer 40000 Ork Nob.

  In the first picture we see the necessary tools, keep in mind that the WOWSTICK battery drill is not necessary, and a manual mini drill (pin vice) can also be used, the important thing is that you have 3-4 drill bits of 0.8-2mm thickness available or a little more, depending on the desired width of the hole at the end of the procedure.

  Click for enlarged picture

  First, let's make an initial, or pilot, hole on the miniature, this hole serves us so that the drill bit and further drilling remain in the same place, i.e. centered.

  Click for enlarged picture

  Then we continue to drill with gradually wider drill bits, until we reach the desired diameter of the hole:

  Click for enlarged picture

  In the event that further drilling goes out of the center, and given that this procedure is applicable to plastic and resin miniatures, feel free to use the drill bit as a router, for the purpose of re-centering and widening the hole.

  " ["content_hrv"]=> string(1742) "

  U današnjem članku ću vam približiti moj način bušenja cijevi na Warhammer 40000 Ork Nobu.

  Na prvoj slici vidimo potrebne alate, imajte na umu da baterijska bušilica WOWSTICK nije nužna, te ručna mini bušilica (pin vice) može isto tako poslužiti, ono što je bitno jest da imate na raspolaganju 3-4 svrdla od 0.8-2mm debljine ili malo više, ovisno o željenoj širini rupe na kraju postupka.

  Click for enlarged picture

  Prvo krenemo na minijaturi napraviti početnu, odnosno pilot rupu, ova rupa nam služi kako bi svrdlo i daljnje bušenje ostali na istom mjestu, tj. centrirani.

  Click for enlarged picture

  Zatim nastavljamo bušiti sa postepeno širim svrdlima, sve dok ne postignemo željeni promjer rupe:

  Click for enlarged picture

  U slučaju da daljnje bušenje izađe iz centra te obzirom da je ovakav postupak primjenjiv na plastičnim i rezinskim minijaturama, slobodno koristite svrdlo kao glodalicu, u svrhu ponovnog centriranja i proširivanja rupe.

  " ["created"]=> string(19) "2022-08-11 07:15:32" ["modified"]=> string(19) "2022-08-11 07:15:32" } ["Member"]=> array(10) { ["id"]=> string(2) "46" ["group_id"]=> string(1) "2" ["first_name"]=> string(5) "Goran" ["last_name"]=> string(7) "Krunić" ["first_name_mask"]=> string(5) "goran" ["last_name_mask"]=> string(6) "krunic" ["username"]=> string(6) "GoranK" ["password"]=> string(40) "bd911c73eb78686e59996538590c37e24ced47f6" ["born"]=> string(19) "2012-06-05 22:39:00" ["created"]=> string(19) "2012-06-05 22:40:18" } }
  Goran Krunić, 11.08.2022.
 • Domagojev Top Tip
       array(2) {
   ["Article"]=>
   array(10) {
    ["id"]=>
    string(3) "263"
    ["member_id"]=>
    string(2) "56"
    ["title_eng"]=>
    string(19) "Domagoj’s Top Tip"
    ["title_hrv"]=>
    string(17) "Domagojev Top Tip"
    ["mask_eng"]=>
    string(16) "domagojs_top_tip"
    ["mask_hrv"]=>
    string(17) "domagojev_top_tip"
    ["content_eng"]=>
    string(1767) "

  Sometimes I get particularly lazy and don't pay attention when magnetizing or stacking miniatures. Whoever admits, half is added to him, and then the distance between the parts of the figure is visible to me from a kilometer away.

  Click for enlarged picture

  Horror, fear, cringe, end.

  Click for enlarged picture

  But the Omnissiah has a solution for this predicament too! Zelenstvarčica, greenstuff, is otherwise an excellent epoxy resin for filling such gaps. I didn't use GS as filler this time, because then it wouldn't have the benefit of the magnet - I want to still be able to swap weapons on the model. I used Greenstuff to model purity seals, which I used to hide the gap so that it would not be too obvious.

  Click for enlarged picture

  As St. Maverick would say, finished, not perfect.

  Click for enlarged picture

  " ["content_hrv"]=> string(1670) "

  Nekad bivam posebno lijen i ne pazim prilikom magnetiziranja ili slaganja minijatura. Tko prizna pola mu se doda, i onda mi razmak između djelova figure bude vidljiv s kilometra udaljenosti.

  Click for enlarged picture

  Horror, strah, užas, kraj.

  Click for enlarged picture

  Ali Omnissiah ima riješenje i za ovu nedaću! Zelenstvarčica, greenstuff, je inače odlična epoxy smola za fillanje ovakvih razmaka. Ovaj put nisam GS koristio kao filler, jer onda ne bi imao korist od magneta - želim i dalje izmjenjivati oružja na modelu. Greenstuffom sam modelirao purity sealove kojima sam sakrio razmak da ne bude preočit.

  Click for enlarged picture

  Kako bi rekao sveti Maverik, finished, not perfect.

  Click for enlarged picture

  " ["created"]=> string(19) "2022-08-09 09:09:18" ["modified"]=> string(19) "2022-08-09 09:09:18" } ["Member"]=> array(10) { ["id"]=> string(2) "56" ["group_id"]=> string(1) "2" ["first_name"]=> string(7) "Domagoj" ["last_name"]=> string(5) "Krpan" ["first_name_mask"]=> string(7) "domagoj" ["last_name_mask"]=> string(5) "krpan" ["username"]=> string(7) "Domagoj" ["password"]=> string(40) "fbad52c567fc2f837e1625e28f8b6c4aaa707d8a" ["born"]=> string(19) "2035-05-07 22:33:00" ["created"]=> string(19) "2014-05-07 22:33:57" } }
  Domagoj Krpan, 09.08.2022.
 • Danijelovo bojanje Chaos Space Marine Lord-a - 3. dio
       array(2) {
   ["Article"]=>
   array(10) {
    ["id"]=>
    string(3) "262"
    ["member_id"]=>
    string(2) "46"
    ["title_eng"]=>
    string(62) "Danijel’s paintjob on his Chaos Space Marine Lord – Part 3"
    ["title_hrv"]=>
    string(53) "Danijelovo bojanje Chaos Space Marine Lord-a - 3. dio"
    ["mask_eng"]=>
    string(55) "danijels_paintjob_on_his_chaos_space_marine_lord_part_3"
    ["mask_hrv"]=>
    string(52) "danijelovo_bojanje_chaos_space_marine_lord-a_-_3_dio"
    ["content_eng"]=>
    string(2868) "

  Like the previous two times, we started the last part of this tutorial by shaking the paint on a vortex mixer (colloquially called a jerkmeister).

  Click for enlarged picture

  This time we went through the topics of highlighting and layering. Basically, these are the same thing, because they are based on highlighting the more protruding parts of the miniature with gradually lighter colors in a smaller and smaller area, so that certain details of the figure attract attention.

  Click for enlarged picture

  It is not out of place to mention here, as this was Daniel's third painting lesson, that he had already mastered the strengthening of the hand, as well as the use of the stand for painting the figure.

  Click for enlarged picture

  With the colors Basic Flesh, Golden Skin and Light skin, he highlighted the bumps on the face.

  Click for enlarged picture

  He highlighted the golden metal parts with Viking Gold paint, although the lines are not thin enough, the author of these lines believes that he managed well, considering that it was the first time he did something like this, which counts as fine motor skills.

  Then he highlighted the metal details on the chains, paws and weapons with Heavy Metal paint.

  Finally, he used Deep Red and Antares Red to highlight the folds on the back of the cloak.

  Click for enlarged picture

  All in all, an interesting experience for me as a teacher, as well as for Danijela as a student. He was definitely interested in painting miniatures, however, due to the lack of space and time to pursue this hobby, that interest will wait for better days.

  In the hope that better days will come as soon as possible, I want to thank him for his teaching and patience, as well as for his time.

  " ["content_hrv"]=> string(2751) "

  Kao i prethodna dva puta, posljednji dio ovog instruiranja smo započeli protresanjem boje na vrtložnoj mješalici (kolokvijalno zvani drkmeister).

  Click for enlarged picture

  Ovaj puta smo prolazili kroz teme highlighting-a i layering-a. U osnovi su ovo iste stvari, jer se zasnivaju na isticanju izbočenijih dijelova minijature postepeno svjetlijim bojama na sve manjem području, kako bi pojedini detalji figure privukli pažnju.

  Click for enlarged picture

  Ovdje nije zgorega spomenuti, kako je Danijelu ovo bio treći sat bojanja, da je već dobro ovladao učvršćivanjem ruke, kao i korištenjem stalka za bojanje figure.

  Click for enlarged picture

  Bojama Basic Flesh, Golden Skin i Light skin je istaknuo izbočine na licu.

  Click for enlarged picture

  Zlatno metalne dijelove je istaknuo bojom Viking Gold, iako linije nisu dovoljno tanke, autor ovih redaka smatra da se dobro snašao, obzirom da je prvi puta ovakvo nešto radio što se ubraja u finu motoriku.

  Zatim je bojom Heavy Metal istaknuo metalne detalje na lancima, šapi i oružju.

  Naposljetku je na stražnjoj strani plašta bojama Deep Red i Antares Red istaknuo nabore.

  Click for enlarged picture

  Sve u svemu, interesantno iskustvo i za mene kao učitelja, kao i za Danijela kao učenika. Definitivno ga je zainteresiralo bojanje minijatura, međutim, zbog nedostatka prostora i vremena za bavljenje ovim hobijem će taj interes pričekati neke bolje dane.

  U nadi da ti bolji dani što prije dođu, želim mu se zahvaliti na učenju i pokazanom strpljenju, kao i odvojenom vremenu.

  " ["created"]=> string(19) "2022-07-23 10:19:15" ["modified"]=> string(19) "2022-07-23 10:19:15" } ["Member"]=> array(10) { ["id"]=> string(2) "46" ["group_id"]=> string(1) "2" ["first_name"]=> string(5) "Goran" ["last_name"]=> string(7) "Krunić" ["first_name_mask"]=> string(5) "goran" ["last_name_mask"]=> string(6) "krunic" ["username"]=> string(6) "GoranK" ["password"]=> string(40) "bd911c73eb78686e59996538590c37e24ced47f6" ["born"]=> string(19) "2012-06-05 22:39:00" ["created"]=> string(19) "2012-06-05 22:40:18" } }
  Goran Krunić, 23.07.2022.
 • Daliborov TOP TIP
       array(2) {
   ["Article"]=>
   array(10) {
    ["id"]=>
    string(3) "261"
    ["member_id"]=>
    string(2) "95"
    ["title_eng"]=>
    string(17) "Dalibor's TOP TIP"
    ["title_hrv"]=>
    string(17) "Daliborov TOP TIP"
    ["mask_eng"]=>
    string(16) "dalibors_top_tip"
    ["mask_hrv"]=>
    string(17) "daliborov_top_tip"
    ["content_eng"]=>
    string(995) "

  I fixed five Space Marines on a wooden slat of approx. 40 cm length with patafix (six could have gone without any problems). In this way, I was able to apply the black spray primer to several figures at the same time and thus significantly speed up the preparation for painting.

  Click for enlarged picture

  Top Tip Plus: When you pick up bakery products yourself in supermarkets, don't throw plastic gloves in the trash! Use them to protect your hands when spraying the primer on the figures.

  Click for enlarged picture

  " ["content_hrv"]=> string(967) "

  Na drvenu letvicu duljine cca 40cm patafiksom sam učvrstio pet Space Marinaca (moglo je ići i šest bez problema). Na taj način sam mogao nanositi crni prajmer u spreju istovremeno na više figura i time osjetno ubrzao pripremu za bojanje.

  Click for enlarged picture

  Top Tip Plus: Kada u supermarketima sami uzimate pekarske proizvode ne bacajte plastične rukavice u smeće! Iskoristite ih za zaštitu ruku prilikom sprejanja prajmera na figure.

  Click for enlarged picture

  " ["created"]=> string(19) "2022-07-22 15:53:59" ["modified"]=> string(19) "2022-07-22 15:53:59" } ["Member"]=> array(10) { ["id"]=> string(2) "95" ["group_id"]=> string(1) "2" ["first_name"]=> string(7) "Dalibor" ["last_name"]=> string(7) "Čavić" ["first_name_mask"]=> string(7) "dalibor" ["last_name_mask"]=> string(5) "cavic" ["username"]=> string(6) "Tvrtko" ["password"]=> string(0) "" ["born"]=> string(19) "2019-04-04 18:51:00" ["created"]=> string(19) "2019-04-04 18:51:50" } }
  Dalibor Čavić, 22.07.2022.
 • Ulijevanje rezina u modularno korito rijeke
       array(2) {
   ["Article"]=>
   array(10) {
    ["id"]=>
    string(3) "260"
    ["member_id"]=>
    string(2) "35"
    ["title_eng"]=>
    string(52) "How to pour in the resin inside a modular river bed?"
    ["title_hrv"]=>
    string(43) "Ulijevanje rezina u modularno korito rijeke"
    ["mask_eng"]=>
    string(51) "how_to_pour_in_the_resin_inside_a_modular_river_bed"
    ["mask_hrv"]=>
    string(43) "ulijevanje_rezina_u_modularno_korito_rijeke"
    ["content_eng"]=>
    string(548) "

  For this summer, we have prepared for you a series of excerpts from our handbook on creating terrain called Making Tabletop Terrain for Beginners, authored by Marko Paunović (Croatian text only).

  Click for enlarged picture

  If these clips interest you in obtaining the manual, contact us at ums.agram@gmail.com.

  " ["content_hrv"]=> string(533) "

  Za ovo ljeto smo vam pripremili niz isječaka iz našeg priručnika o izradi terena pod nazivom Izrada prostornih maketa za početnike, autora Marka Paunovića.

  Click for enlarged picture

  Ukoliko vas ovi isječci zainteresiraju za nabavkom priručnika, javite nam se na ums.agram@gmail.com.

  " ["created"]=> string(19) "2022-07-15 13:53:44" ["modified"]=> string(19) "2022-07-15 13:53:44" } ["Member"]=> array(10) { ["id"]=> string(2) "35" ["group_id"]=> string(1) "1" ["first_name"]=> string(5) "Marko" ["last_name"]=> string(9) "Paunović" ["first_name_mask"]=> string(5) "marko" ["last_name_mask"]=> string(8) "paunovic" ["username"]=> string(5) "marko" ["password"]=> string(40) "3bd37b326d19d1880d3b93a4b32e8fb3a90fa122" ["born"]=> string(19) "2033-03-07 20:35:00" ["created"]=> string(19) "2009-06-02 20:37:03" } }
  Marko Paunović, 15.07.2022.

Svi članci

Najnoviji izvještaji s bojišta

Svi izvještaji s bojišta